YOGA / Hatha Yoga for alle

                    yoga stillinger

Hatha Yoga for alle

Du behøver ikke at være smidig eller stærk for at dyrke yoga. Yoga giver dig smidighed, styrke og mere balance blandt meget andet. Yoga er dejligt og føles godt i hele dit krop-sind. 
 
Hatha består af to ord, nemlig "HA", som betyder "sol" og "THA", som betyder "måne.
Hatha Yoga er betegnelsen for forening af sol og måne, som repræsenterer de modsatrettede energier i alt eksisterende. Således repræsenterer Hatha alle modsatrettede energier som yin (måne) og yang (sol), der igen repræsenterer fx varme (yang) og kulde (yin), lys (yin) og mørke (yang), udvidelse (yin) og sammentrækning (yang). 
 
Ved at praktisere Hatha Yoga ledes henimod afbalancering og du opøver fysisk styrke, smidighed og balance. Men yoga er mere end dét. For en stærk krop giver et stærkt sind. Og en smidig krop giver et smidigt sind. Og balance i  kroppen giver et fokuseret sind. Yoga virker på dybere planer og stimulerer både fysisk og psykisk til et større velvære og mere livskvalitet. Såvel muskler som indre organer, kirtler og nervesystem stimuleres ved Hatha yoga. 
 
Hatha yoga praktiseres ved at udføre asanas (=fysiske øvelser/stillinger) og åndedrætsøvelser og i min undervisning afsluttes altid med en vidunderlig dybdeafslapning.
 
Jeg underviser med "hands-on-adjustments", hvilket betyder, at jeg i undervisningen korrigerer udførelse af asanas med mine hænder, når det er hensigtsmæssigt. 
 
Jeg lægger stor vægt på, at det ikke handler om præstation, at det ikke må gøre ondt at udføre yoga - at udøvelse af yoga handler om oplevelse; det er vigtigt at respektere sin krops grænser uden at forsøge på at præsterere noget bestemt.  
 
I min undervisning tilgodeses den meditative udførelse af Hatha yoga. 
 
                                                
 
 
 
 
 
 
YOGA GIVER SUNDHED, LIVSGLÆDE OG FORLÆNGER LIVET.
Pia Hardenberg * Helsinge * tlf. 20870552  | hardenbergpia@gmail.com